Uitgaan in Argelès-sur-Mer

De hele nacht door in Argelès-sur-Mer

Argelès-sur-Mer had in het verleden de bijnaam ‘Lloret de Mar van Frankrijk’. De focus ligt in Argelès-sur-Mer echter al een tijdje op gezinnen in plaats van de grote groepen jongeren en schuimparty’s waar de badplaats ooit om bekend stond.

Toch wil dit niet zeggen dat je je niet goed kan vermaken in de avonduren in de bars in dit gezellige stadje. Het stadje is nog steeds erg gezellig voor jongeren die voor het eerst zelf op vakantie gaan of met hun ouders naar Argelès gaan.

Uitgaan in Argelès-sur-Mer

De beste bars in Argelès-sur-Mer

Ben je op zoek naar een bar waar je zowel kan zitten als je op de dansvloer vermaken, dan zijn dit de beste bars in Argelès-sur-Mer

Heeft Argelès-sur-Mer nog grote discotheken?

Nee, de tijd van Argelès-sur-Mer als uitgaansdorp met discotheken en grote schuimparty’s is voorbij.

Le Potchic lijkt nog één van de weinige discotheken te zijn in Argelès-sur-Mer die tot in de late uurtjes geopend is, maar naar Nederlandse maatstaven is dit meer een kroeg met dansmuziek. De ervaringen met deze clubs zijn erg wisselend en de muziek is met name gericht op Franse jongeren.

Uitgaan in Argelès-sur-Mer

Festival Les Déferlantes

Ben je een liefhebber van indie, rock, rap, reggae en dance? Ga dan in juli naar het jaarlijks terugkerende festival Les Déferlantes. Zorg dat je van tevoren je tickets al hebt aangeschaft, zodat je zeker bent van toegang. Eerdere jaren traden Sean Paul, Muse, Martin Garrix, The Dropkick Murphys, Simple Minds en Sum 41 op.

Meer info: www.festival-lesdeferlantes.com

Praktische vragen over uitgaan in Argelès-sur-Mer

Vanaf welke leeftijd mag je alcohol drinken in Frankrijk?

Voor het kopen en drinken van alcohol moet je in Frankrijk achttien jaar of ouder zijn.

Mag je roken in een kroeg of restaurant in Frankrijk?

Het is in Frankrijk verboden om in cafés en restaurants te roken. Ook in pretparken en speeltuinen is roken verboden. Roken op een terras is nog wel toegestaan in Frankrijk. Op het weggooien van een sigaret op straat staat een boete van 65,- euro.

Roken in de auto terwijl kinderen jonger dan 12 jaar zich in de auto bevinden? Ook hier staat een boete op.

Voor het kopen van sigaretten in Frankrijk moet je minimaal 18 jaar oud zijn.

Is het toegestaan om drugs te gebruiken in Argelès-sur-Mer?

Het bezit van drugs is verboden. Ook het bezit en gebruik van cannabis kan leiden tot hoge boetes. De Fransen zijn hier erg streng in.